Hallo allemaal,

Ik ben Frauke Boer, per september 2015 de nieuwe VertrouwensContactPersoon van Fama. Ik ben op dit moment geen actieve volleyballer vanwege een langdurige blessure, maar kan wel genieten van het spelletje.

Net als het bestuur en veel leden van vv. Fama vind ik het erg belangrijk dat sporters hun sport uit kunnen oefenen in een omgeving waar ze zich thuis voelen.

Dit betekent dat je veel plezier moet kunnen hebben met je medesporters en trainers, dat je goed moet kunnen presteren bij wedstrijden, maar ook dat je je prettig moet kunnen voelen in de club tijdens trainingen en dat je jezelf moet kunnen zijn.

Persoonlijk vind ik het erg belangrijk dat er binnen een vereniging iemand in de buurt is waar je terecht kunt als je je niet op je gemak voelt of als je een probleem hebt dat je niet met iemand in je directe omgeving kunt bespreken, bijvoorbeeld (seksuele) intimidatie.

Ook het bestuur van v.v. Fama vindt dit belangrijk en daarom is er besloten om een VertrouwensContactPersoon (VCP) aan te stellen binnen de vereniging.

Het bestuur heeft mij gevraagd of ik deze functie wil gaan vervullen en dat heb ik dan ook toegezegd. Ik ben eerder jaren VertrouwensContactPersoon geweest voor CBS de Vaart waar mijn kinderen toen op school zaten. In die periode heeft gelukkig niemand daarvan gebruik hoeven maken.

De VCP-er is binnen v.v. Fama het eerste aanspreekpunt voor iedereen (leden, ouders, trainers/coaches, en verdere betrokkenen) met vragen, twijfels of signalen over zaken die met (seksuele) intimidatie te maken hebben. Ik werk onafhankelijk van het bestuur.

Ook behoren preventieactiviteiten t.a.v. (seksuele) intimidatie tot mijn taken.

Als VCP-er zal ik zelf niet inhoudelijk de klacht behandelen maar, door gericht vragen te stellen, zal ik samen met je naar een goede vervolgweg zoeken en kan ik je adviseren wat de te volgen stappen zouden kunnen zijn. Een van die wegen zou het inschakelen van een vertrouwenspersoon van het NOC*NSF kunnen zijn, die getraind is om inhoudelijke begeleiding te geven.

Ik hoop dat we elkaar nooit nodig zullen hebben. Maar heb je vragen, twijfels of signalen over (seksuele) intimidatie of machtsmisbruik, of heb je goede ideƫen om v.v. Fama een veiligere sportomgeving te laten worden, neem dan contact op met mij via:

Tel.nr: 06-11466690, neem ik niet op, spreek dan de voicemail in.

Voor verdere informatie verwijs ik u door naar de website www.vvfama.nl. Onder het kopje vertrouwenscontactpersoon staat aanvullende informatie.

Of kijk op www.watisjouwgrens.nl. Dit is een website van het NOC*NSF.

Hartelijke groet,

Frauke Boer