Afgelopen zaterdag moest er niet alleen gewonnen worden van de tegenstander, ook van onszelf. Gek genoeg kunnen we de winnende flow van de start van het seizoen niet volhouden waardoor we zijn teruggezakt naar de 5e plaats in de poule. Zeker geen slechte prestatie, maar wel frustrerend als je bijna alle partijen de betere ploeg bent, alleen niet de sets naar je hand kunt zetten.

Samen besluiten we: ‘Vergeten, omzetten, plezier maken en knallen!’

Terug naar afgelopen zaterdag, naar de wedstrijd en ons team met de dubbele missie.

Tijdens de warming-up werd er al plezier gemaakt; planken en tegelijkertijd dieren opnoemen…hilarisch en goed voor je buikspieren! Ja sorry, daar moet je bij zijn geweest… Een goed begin van de wedstrijd, zeker weten.

En dan begint de eerste set. Volledig gefocust gaan we van start, net als onze tegenstander. Punten tegen worden gevolgd door punten voor en omgekeerd.  We zijn helaas niet op ons scherpst, in tegenstelling tot onze overenthousiaste, oplettende en wakkere scheidsrechter trouwens, en verliezen de eerste set met 25-21.

De tweede set lijkt veel op de eerste set. We beginnen wakker en doorzien ook vaker de korte tactische ballen van de tegenstander. Het kwartje valt ook deze keer net  aan de verkeerde kant: 25-22.

In de derde set kunnen we het ook niet naar onze hand zetten. Eerlijk gezegd geeft de setstand 25-17 wel een vertekend beeld, maar goed, werk aan de winkel voor set 4, want met 4-0 verlies naar huis was TOTAAL niet wat we hadden afgesproken met elkaar!

Het gaat gelijk op in de vierde set en dan komt het er in de slotfase van de set toch echt op aan. Iedereen was er op gebrand de set te winnen en dat was te zien. Ja, en daar waren we weer! Het was alsof er een lampje aanging en de vechtlust terug was, iets wat de rest van de wedstrijd toch wel een beetje ontbrak. Het werd 26-24 in ons voordeel…. En terecht!

Oryx was misschien de winnaar afgelopen zaterdag, maar dat waren wij ook een beetje.

De vechtlust is terug
Het plezier is terug

Wij zijn terug!

Op naar vrijdag, we gaan er (weer) voor!

Kim de Wit

FAMA DS1