Afgelopen donderdagavond mochten we naar Assen afreizen om daar onze wedstrijd tegen Serangan te gaan spelen. Serangan zijn we in de afgelopen jaren al eerder tegengekomen, dus we wisten een beetje wat we konden verwachten. Lidia van dames 2 was ter versterking met ons meegegaan.
We hadden deze avond zeker als doel gesteld om de volle punten mee naar Smilde te nemen, na een verloren wedstrijd in Groningen gespeeld te hebben. Dit moest en zal ons niet nog een keer overkomen.

Klokslag acht uur begon de wedstrijd. Wij mochten de eerste opslag voor onze hoede nemen. En daar begonnen we sterk mee, de eerste punten waren in the pocket.  We zaten in het goede ritme en er werd goed verdedigd, lange rally‚Äôs met mooie afwisselende aanvallen. De eerste set wisten we te winnen met 20-25.

De tweede set  begon en dit ging gelijk op. Er werden fouten aan beide kanten gemaakt. De punten werden over en weer gegeven. Ondanks dat het voor elke punt vechten was, werden er mooie ballen gered en gespeeld. Zo af en toe een mooi blok, ballen werden ver van achteren weer het veld in gespeeld. Leonie die het veld ook af en toe goed verkende en de ballen weer mooi gaf. Deze vechtlust was goed, zo goed dat het de setwinst opleverde met 24-26.

De derde set verliep goed. We waren allemaal sterk en geconcentreerd aan het spelen. De aanvallen bleven gevarieerd en ook de verdediging zat goed. Ook de fouten bi de opslagen was minimaal, wat ook weleens anders bij ons is. De sfeer was goed! Ook de derde set leverde een punt op, stand 25-27.

Toen de vierde set, we waren erop gebrand om deze ook te pakken. Het eerste deel van de set ging het gelijk op met de tegenstander. Een aantal mooie blokken en aanvallen van onze kant. Serangan bood nog enige tegenstand maar halverwege de set leek het of ze het een beetje opgaven. We liepen qua punten uit en dit bleef tot aan het einde van de set.  Super, ook de vierde set en daarmee de volle vijf punten waren binnen! Eindstand van deze set was 18-25.

Bij deze wil ik Lidia bedanken voor het meespelen en je inzet tijdens de wedstrijd, super!
En daarnaast Tereza die ons coachte en ons daarbij prima aanwijzingen gaf!  Op naar de volgende wedstrijd, hopelijk kunnen we dit goede spel doorzetten tegen het volgende team!